torstai 8. syyskuuta 2016

Uutuuksia

Neljännesvuosittain olen erityisen innoissani tutkimaan kauppojen hyllyjä. Uutuudet nimittäin saapuvat piristämään arkea, ainakin kertaluontoisina kokeiluina. Tämä syksy näkyy kaupoissa selkeästi kasviksien esillenousuna ja vatsaystävällisempien tuotteiden lanseerauksena. Esittelen nyt kaksi iloista uutuutta, joita olen (ihan omakustanteisesti) maistanut.

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Fazerin juuresleipä. Olenkin jo testannut kahta aiempaa versiota, jo ennen kuin ne tulivat Suomen markkinoille, nimittäin Haaparannalla ne ovat olleet myynnissä jo pidemmän aikaa.  Uusi juuresleipä on jämäkkää ruista, kesäkurpitsaa ja palsternakkaa. Juuresleivissä "the thing" on jauhojen korvaaminen kasviksilla. Esimerkiksi tässä leivässä osa jauhoista on korvattu mm.härkäpavulla. Maku on hyvä ja rakenne aavistuksen kostea, mutta puruvastusta antava. Tässä leivässä kritisoin palasten huonosti irtoavuutta toisistaan.

Hinta on reilusti yli perusruisleivän (reilut 2 euroa, 4 leipäparia), mutta jos leivän kulutus on vähäistä, se ei välttämättä haittaa. Tätä ei kuitenkaan hinnan puolesta välttämättä ole suunnattu perheellisille, vaikka maku voisikin toimia. Ja onhan tämä pakettikin aika söötti :). Meikäläisen vakioleiväksi tästä ei kuitenkaan ole.


Toisena värikkäänä uutuutena maistoin Saarioisen Grahamkasvispiirakoita. Idea on sama kuin aiemmissa grahampiirakoissa, sisu vain on vegaaneillekin sopivaa kauranjyvää ja kasviksia, mm.lehtikaalta. Täytin piirakat kasviksilla ja lisäsin yhteen tulista ketsuppia ja juustoa (jolloin vegaanisuus tietysti häviää :D). Toimii! Tykkäsin edellisestä versiosta, mutta tästä tykkäsin vielä enemmän. Lihapiirakoita joskus vaivaava rasvaisuus puuttui tästä ja ruokaisuutta voi itse säätää täytteillä.  Loistavaa vaihtelua väli- tai iltapalaksi, miksei aamuunkin :)Vielä on testaamatta muutama uutuus, niistä lisää blogissa piakkoin!

Kokeilemisiin,
Katja5 kommenttia:

 1. Fazerin juuresleipä ei vakuuttanut minuakaan täysin, mutta tulipahan testattua.

  Uusien tuotteiden kokeilu on hieman turhauttavaa, sillä välillä sitä laittaa liian suuret odotukset testissä olevalle elintarvikkeelle ja joutuukin sitten pettymään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että yhtä lailla on tulltu pettymyksiä uutuuksissa kuin on tullut iloisia yllätyksiäkin. Uutuus ei siis automaattisesti ole sama kuin vau mahtavaa-efekti :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Noiden piirakoiden suutuntuma on kyllä kiva, mukavasti purtavaa. Oli kanssa pakko kokeilla viime viikolla, kun olin metsästelemässä uutuuksia.

  Oletko tuota Härkistä kokeillut? Ite ostin sitä muutaman paketin, mutta vielä en ole ehtinyt kokeilla, miten se käyttäytyy lämpimissä ruuissa. (Liian) kiireisessä arjessa on tullut syötyä sitä vain kylmänä lisukkeena. Sillai ainakin tykkään kovasti.

  Uutuuksien testailu on kyllä kivaa, mut aika usein ne jää vain kokeiluksi. Nyt viime aikoina on kyllä tullut ilahduttavasti uusia kasvisruokauutuuksia, joten kokeiltavaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaikenlaista uutta on hyllyille tullut. Kiva niin! Härkis kuten nyhtökaurakin on kokeilulistalla, tässä syksyn mittaan on tarkotus kokeilla erilaisia kasviproteiinin lähteitä. Mielenkiinnolla odotan tulevia kokeiluja :)

   Poista