maanantai 19. syyskuuta 2016

Syksyn Klassikko

... on Puolukkapuuro tai Vispipuuro, kuinka sitä haluaakaan kutsua.

Ja koska kokeilumoodilla mennään, valmistin vispipuuroni tällä kertaa speltistä.  Sunspeltin Täysjyvämanna sopi todella hyvin mannasuurimoita korvaamaan. Maku oli aavistuksen viljaisempi, mutta muuten en olisi lopputulosta perusversiosta erottanut.  Kypsennyksessä sen sijaan annan pisteet tälle tuotteelle. Suurimoiden keittoaika oli vain 3 minuuttia ja haudutus loppuun muutaman minuutin. Keitin alkuun puolukoita veden ja sokerin kanssa vajaan 10 minuuttia, minkä jälkeen lisäsin suurimot ja homma olikin melkein jo siinä. Puuron jäähdytyksen jälkeen vispasin puuron sähkövatkaimella kuohkeammaksi, samalla väri vaaleni. Mieheni kommentti liittyi vain väriin: maku oli hyvä, mutta väri oman äitinsä puolukkapuuroa (joka muuten on äärimmäisen hyvää) vaaleampi. Aika hyvin siis!

Tässä ohje: 

1 l vettä
4 dl pakastepuolukoita
2 dl Täysjyvämannaa
1 dl sokeria 

1. Kuumenna vesi, lisää sokeri ja puolukat.  Anna kiehua 5-10 min.
2. Lisää vispaimella samalla vatkaten suurimot ja anna seoksen kiehua matalalla lämmöllä 3 min.
3. Sammuta liesi ja anna hautua puuron kannen alla 5 min.
4. Jäähdytä puuro ja vispaa kuohkeaksi.




Ja kylmän maidon kera, tottakai!

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti