torstai 1. syyskuuta 2016

Syyskuun ensimmäinen

www.gaudeamus.fi
Pitkältä tuntunut elokuu on nyt taputeltu purkkiin ja tänään käännyttiin syyskuun puolelle. Selkeästi syksyyn siis.  Syyskuu tulee olemaan mielenkiintoinen kuukausi, todella tapahtumarikas,  vaikka elokuussakin riitti kyllä säpinää ihan tarpeeksi. En kuitenkaan valita.  Omassa työelämässäni tulee nyt melkoisesti, mutta pitkälti lämpimin värein. Muutokset otan tällä hetkellä avosylin vastaan.

Opiskelut ovat asettuneet aika kivasti arkeen. Tällä hetkellä lukemani "koulukirja" Apina pulpetissa tosin on niin mielenkiintoinen, etten sitä malttaisi jättää kesken. Tässä kirjassa tutkijapari vietti lukuvuoden erään suomalaisen 9-luokkalaisen kouluarjessa. Teoksessa puheenvuoron saavat tutkijoiden lisäksi oppilaat, opettajat ja vanhemmat. Lukiessa tuntuu kuin olisi itse mukana tuossa erittäin värikkäässä elämänvaiheessa.

Keittiössä eletään tällä hetkellä aikalailla suvantovaihetta. Vanhoilla suosikeilla tai pikaratkaisuilla mennään. Kun ideat ja suurin osa henkisestä kapasiteetista menee tällä hetkellä muihin juttuihin, on pakko jostakin höllätä. Haluan kuitenkin edelleen
syödä hyvin, monipuolisesti ja riittävästi. Valmisruoat helpottavat
onneksi arkea.
www.kokkikartano.fi. 

Joten suurkiitos Kokkikartanolle mielettömän hyvän makuisista pastoista ja kiusauksista! Suosittelen kokeilemaan, jos et vielä niitä ole maistanut. Hintalaatu- suhde on hyvä ja suurta eroa kilohinnallisesti kilpailijoihin ei ole (ja se mitä on, voittaa maussa mennen tullen). Näitä bongaan usein -30% merkeillä vielä. Näistä voi hyvin sanoa, että aivan kuin olisivat itsetehtyjä :)


Alkuviikon eräs mainittavan arvoinen pikaratkaisu oli klassikkokiinalaisannoksen tekeminen Uncle Ben'siä hyödyntäen. Jasmiiniriisi, sweet & sour valmiskastike maustamattomien kanasuikaleiden joukkossa, paahdetut cashewpähkinät ja vihersalaatti toimivat äkillisen kiinalaisen ruoan kaipuun tyydyttäjänä.  Hyvää oli!

Tällaista tällä kertaa. Hyvää syksyistä torstai-iltaa kaikille!
- Katja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti