tiistai 19. heinäkuuta 2016

Maistiaisista oppii

Miten ruoka voikin maistua paremmalta jonkun muun valmistamana? 
Vieläpä niin yksinkertainen kuin neljästä viidestä raaka-aineesta käytännössä miltei yhteenheitettyinä pannun kautta lautaselle valmistuva Aura- vihanneshässäkkä (ei tainnut olla ihan virallinen tämä nimi kylläkään :D) kesäkurpitsasta, mukakoisosta, kevätsipulista ja Aurajuustosta. Maistoin tätä viime viikolla kaupassa ja sen verta onnistunut maistatus oli, että raaka-aineet lähtivät kotiinviemisinä ja kyllä siitä melkein yhtä hyvää sain itsekin aikaiseksi.

Syy, miksi jaan tämän vinkin on sen monikäyttöisyydessä.
Tätä voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi lihan, kalan tai kanan kaverina. Lisäksi perusidean sisällä voi tehdä tuunauksia moneen suuntaan. Vaihtamalla juustoa johonkin muuhun voimakasmakuiseen versioon, lisäämällä tomaattia, paprikaa tai korvaamalla niillä vaikkapa osan kasviksista, lisäämällä valkosipulia tai muita mausteita saa yhdestä ruokalajista monta moneen käyttöön ja makuun sopivaa.

Tässä ohje kuvien kera:

Aura-vihanneshässäkkä

1 iso kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 kevätsipulin varsi
yrttimaustetta, mustapippuria
öljyä

1. Pilko kasvikset reiluiksi lohkoiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia, kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä. 
3. Lisää mausteita.
4. Ripottele juustomurusia joko pannulle suoraan tai lautaselle, riippuen siitä, haluatko juuston hieman sulaneena vai kiinteämpinä palasina.

Ja eikun nauttimaan!

-Katja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti