torstai 21. huhtikuuta 2016

Pikaruokaa itsetehden

Pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta ja viihdyn keittiössä, joskus pitkiäkin aikoja, mutta en joka päivä. Muu elämä vie oman aikansa ja tarvitsen päivittäin myös pelkkää sohvallaoloaikaa. Siksi suosin nopeasti ja vaivattomasti valmistuvaa ruokaa. Joskus hella ei kutsu yhtään ja haluan jonkun muun valmistamaa ruokaa,  kaupasta, ravintolasta tai perinteisestä pikaruokapaikasta. Ravitsemusterapeuttikin syö  joskus eineksiä, pizzaa, hampurilaisia, ranskalaisia tai lihapiirakkaa. Ja ihan sellaisenaan, en erityismuovattuina terveysversioina :D
 
Minulla ei ole siis mitään perinteistä pikaruokaa vastaan.  Ongelmana on usein vaan se, etten koe niiden olevan kovin pikaisia! Ruoan haku tai ylipäätään sen odottaminen kestää helposti vartista kahteenkymmeneen minuuttiin. Odotellessa tulee joskus mieleen, että samassa olisin tehnyt ruoan itse ja vieläpä halvemmalla, värikkäämmin ja joskus jopa maukkaammin. Sami Hedbergin Grillit huurussa- ohjelmasta inspiroituneina päätimmekin mieheni kanssa viime viikonloppuna värkätä hampurilaiset itse. Sämpylöitä emme itse leiponeet, emmekä majoneesia vatkanneet, mutta jauhelihapihvit ja kananmunat paistoimme  ja kokosimme omannäköinen kokonaisuuden juuston, kasvisten ja ananaksen kera. Ja oli hyvää!
 
Jauhelihapihvit syntyivät jauhelihasta, grillimausteesta ja kananmunasta.
Nam!
  
 
Tämän kevään pikaruokasuosikkini on ollut nachopelti. Sitä on tullut tehtyä useampaan otteeseen silloin, kun on tehnyt mieli jotakin vähän mausteisempaa ja arkiruoasta poikkeavaa syötävää, jälleen nopeasti. Sitä varten tarvitset vain pienen pussillisen nachoja, paketin jauhelihaa, purkin salsaa ja juustoraastetta. Leivinpaperoidulle pellille kaadetaan nachot, niiden päälle paistetun jauhelihan ja salsan seos ja koko komeus koristellaan juuustoraastekerroksella. Nachopelti on valmis, kun juusto on ruskistunut eli noin 10-15 min 200-225 asteissa uunissa. Mausteisuutta ja suolaisuutta tasoittaa hyvin raikas ananas-vihersalaatti.
 
Nacholautanen

Jos viikonloppuna mielesi tekee jotakin erilaista, suosittelen kokeilemaan näitä :)

Hyvää loppuviikkoa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti