torstai 2. kesäkuuta 2016

Kesäinen välipalavinkki

Valiolta ilmestyi tälle keväälle eräs mielenkiintoinen uutus, nimittäin sitruunanmakuinen laktoositon Kefir-jogurtti. 

Jogurtteja löytyy kahta makua, sitruunaa ja mansikkaan. Jogurtti on osa Kefir-tuoteperhettä, jossa aiemmat ovat olleet juotavia versioita. Voit lukea niistä täältä. Kefir on hapatetta ja yhdessä LGG-maitohappobakteerin kanssa se auttaa tasapainottamaan vatsaa. Kokeilemisen arvoista kaikille, erityisesti ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsivät saattavat saada avun tästä tuotteesta (tai vaikka oman kefirin valmistamisesta, netistä löytyy ohjeita). Juomamuotoisia olen testannut sellaisenaan, mutta sitruunanmakuinen lähti kokeiluun myös smoothien pohjana.  Voin kertoa, että toimii!
Varsinkin nyt kesän ensimmäisten lämpimien päivien koittaessa on syytä pitää mielessä säännöllisestä syömisestä ja juomisesta huolehtiminen.

 Vaikka lämpimällä ruoka ei maistuisi, ei se tarkoita, etteikö keho kaipaisi energiaa ja ravintoaineita. Viileät ja raikkaat smoothiet ovat helppoja ja käteviä välipaloja ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä näppäriä "tankattaviksi".  Tarvitset vain kourallisen tai kaksi marjoja ja hedelmiä (banaani antaa samettista koostumusta ja jäiset marjat viilentävät) , toisen kourallisen maitoa tai mehua ja kolmannen kourallisen jogurttia tai rahkaa ja juomasi on valmis sauvasekoittimille tai blenderissä pyöräytettäväksi. Annoksesta syntyy iso lasillinen yhdelle. Muutama pähkinä täydentää välipalakokonaisuuden :)

Sitruunajogurtti nousi kyllä yhdeksi suosikikseni. Satuin tänään kaupassa näkemään myös Arlan ananasjogurttia litran purkissa. Voisi toimia myös hyvin smoothiessa. Se tosin ei ollut laktoositonta.

Aurinkoisin kesäillan terveisin Katja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti