keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Unta ja vohveleita

Muistatteko If:n somettoman 22-07-haasteen?
Otin haasteen vastaan reilu 3 viikkoa vastaan, haasteesta kirjoitin täällä. Vaikka itselleni unikokeilu tarkoitti lähinnä hienosäätöä iltarutiineihin, olen havainnut siitä selkeän hyödyn. Nukahtaminen on ollut helpompaa, unenlaatu on parantunut ja seuraavana päivänä olen ollut virkeämpi. Tämä someraja toimii minulla hyvin ja jää varmasti osaksi arkeani jatkossakin.

Vielä ehdit ottaa osaa haasteeseen! 
Koska tavoitteena on suosia mielen rauhoittamista sinivalolta vuoden ympäri ennen nukkumaanmenoa, voit missä vaiheessa tahansa kokeilla tätä niksiä unen parantamiseksi ja päivän rasitteista palautumisen tehostamiseksi. Uni on todella merkittävä tekijä yleisessä hyvinvoinnissa ja siksi sitä kannattaa kunnioittaa. Suositeltavaa on sulkea läppärit, televisio, kännykät ja tabletit tuntia ennen peiton alle kääriytymistä. Tämä 60 min "uhraus" maksaa itsensä takaisin hyvänä olona. Oma somettomuuteni on kokeilun aikana ollut 30-60 min välillä ja kyllä 30 minuuttiakin on ollut parempi kuin ei mitään.

Mitä iltaisin sitten voi tehdä somen selaamisen sijaan?
No syödä vaikka tuoreita pinaattivohveleita! Sulatin tavallisen vohvelitaikinan joukkoon pakastepinaattia, paistoin ja nautin kera puolukkamajoneesin (puolukoita majoneesiin survottuna).


Suosittelen tätä  Oph Nordican vohvelirautaa!


Vohveleiden paiston yhteydessä käy lukemassa ravitsemushoitoa koskevan juttusarjani uusin postaus täältä. Tutustu samalla Syömishäiriöklinikan uudistuneisiin kotisivuihin ja muihin blogipostauksiin ja videoihin klinikkamme toiminnasta täällä. Muistathan sulkea sivut kuitenkin ennen klo 22 :D

Keskiviikkoterveisin Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti