sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Hyvää Äitienpäivää!

On aurinkoinen sunnuntai, ihan paras ilma äitienpäivälle!
Kun perjantaina juhlistettiin kehoa Älä laihduta-päivän kunniaksi, niin tänään juhlitaan äitejä ja muistetaan heitä heidän arvokkaasta työstään lahjoin, kukin, herkuin ja ennen kaikkea yhdessäololla. Kotona perinteenä on aina ollut syödä vähän arkea näyttävämpi aamupala voileivistä, hedelmistä ja tietenkin kahvista ja kakusta koostettuna. Saa nähdä mitä ensi sunnuntaina pöydästä löytyy. Eilen aamulla nauttimani aamupala ihan vain itseni ja kauniin lauantai-aamun kunniaksi voisi hyvin toimia mallina.  Kuvissa croissantteja, juustoa, leikkeleitä, kananmunaa, kasviksia, kiiviä, jogurttia ja tiikerikakkua. 


Kauniin sunnuntaipäivän jatkoja, toivottaa Katja

3 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen aamupala.

  Ihana huomata, että on ok välillä syödä "vähän vapaammin", mikä tuntuu vaikealta. Tänään se kuitenkin onnistui, sillä uskalsin aamupalla nauttia brunssin tarjoilusta ilman, että sairaat ajatukset olisivat vallanneet mielen. Toki jälkikäteen tuli vielä pohdittua, sitä oliko se varmasti ok ja pientä kompensaatiota tapahtu - mutta suunta oli kuitenkin oikea.

  VastaaPoista
 2. Unohtui vielä äskeisestä kommentista kysymys siitä, söitkö aamupalla molemmat croisantit ja kakkuplat + kiivit?
  Kysyn tätä siksi, koska välillä on vaikea hahmoittaa se, mikä on oikea määrtä ruokaa ja mikä puolestaan liian vähän.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, söin kaiken mitä kuvissakin oli. Mielestäni aamupalalla on vaikeaa syödä liikaa, pikemminkin liian vähän, mikä näkyy ja tuntuu sitten loppupäivän aikana väsymyksenä, nälkänä yms. kehon oireina. Aamupalalla startataan kroppa ja aineenvaihdunta, siksi aamupalaan kannattaa satsata. Sekä keholle että mielelle tekee hyvää syödä välillä muuta kuin puuroa tai leipää aamupalalla. Saat olla ylpeä brunssin syömisestä, se on todellakin ok ja sitä ei missään tapauksessa tarvitse kompensoida. Anna kehon hoitaa työnsä itse :)

  VastaaPoista