lauantai 6. elokuuta 2016

Edullinen arkiruoka: Pestokanapastasalaatti

Tällä viikolla jo kahdesti on tullut tehtyä iso satsi nopeaa, värikästä ja edullista kana-pastasalaattia. Salaatista tuli hyvää palautetta ja hintaa hämmästeltiin, joten päätin jakaa tämän blogissakin. Joten olkaapa hyvät, pestokanapastasalaattia!

Pestokanapastasalaatti

2 erilaista vihreää salaattipohjaan (esim. babypinaattia, salanovaa, jääsalaattia, rucolaa...)
1/2 cantaloupe-meloni TAI muuta värikästä hedelmää, esim. ananasta, hunajamelonia, rypäleitä...
1 kurkku TAI kesäkurpitsa
1 iso paprika TAI 2 suippopaprikaa
450 g kanasuikaleita (tai muuta miinuslihaa tai -kalaa)
3/4 -1 pss pastaa 
1/2-1 prk tai tlk fetajuustoja mausteöljyssä
2 rkl pestoa 
Kasaa tarvikkeet kaappisi jämistä TAI osta kaupasta tarjouksia pongaten. 
Hyödynnä kaupan omia merkkejä.

Pilko melonit, kurkku ja paprika. 
Huuhdo pinaatti ja salaatti ja kuivaa ylimäärä nesteestä salaattilingossa TAI talouspaperilla.


Keitä pastat, paista kanat lorauksessa fetajuuston mausteöljyä. 
Lisää kanoihin pesto lopuksi. 
Yhdistä kanat ja pasta. 
Anna jäähtyä hetki.

Yhdistä salaattiainekset kanapastaseokseen, lisää fetajuusto ja loraus mausteöljyä.
Nauti!



Sitten vähän lukuja.

Aikaa salaatin valmistamiseen meni noin 20-25 min. 

Ekan satsin tein kaksinkertaisena töissä ja siitä söi 14 henkeä. 
Toisen kerran tein salaattia kotona ja söimme siitä mieheni kanssa 8 kertaa. 
Rahaa tähän salaattiin meni noin 12 euroa.
Yksi salaattiannos maksoi siis vajaan 2 euroa.

Kuinka monesta kaupasta, kahvilasta tai ravintolasta saat 2 eurolla salaattiannoksen?

Tämä salaattiversio on monella tavalla tuunattavissa edelleen. 
Ruokaisuutta saa lisää runsaammalla kanan määrällä ja leivällä. 
Kanan sijaan voi käyttää papuja, lihaa tai kalaa. 
Sekaan voi purutuntumaa lisäämään heittää siemeniä tai pähkinöitä. 
 Juustona voi käyttää vaikka perusedamia, öljyjä käy perusrypsi- tai oliiviöljykin. 
Kanan voi maustaa peston sijaan esim. currytahnalla tai ostaa valmiiksi marinoituja suikaleita. Salaattipohja saa uutta ilmettä eri värisistä paprikoista, kesäkurpitsasta ja sipulista. 

Vain mielikuvitus on rajana ruokaisia salaatteja väsätessä. Ruokaisa salaatti on hyvä kohde myös vajaille purnukoille ja pusseille, joita kaapin perukoilta ja jääkaapin ovesta joskus löytyy. 
Jos esimerkiksi keitettyjä perunoita ja kananmunia on jäänyt yli ja kaapista löytyy tölkkitonnikalaa ja hedelmäkorista pari omenaa, heittäisin ne yhteen sinapin, ruohosipulin ja kermaviilin tai maustamattoman jogurtin kera. 

Kokeilemisiin!

-Katja

2 kommenttia:

  1. Anonyymi8/06/2016

    Salaatit kuuluvat lempiruokiini, sillä niitä on helppo ja nopea valmistaa. Lisäksi variaatioiden määrä on lukuisa. Oma suosikkini on salaatti kidneypapujen, viinirypäleiden ja pinjansiementen kera. Myös mansikka-halloum salaatti on ehdoton kesäherkku. :)

    Ps. Tekemäsi salaatti näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Oi, mansikat jäivät kokonaan salaatissa hyödyntämättä tänä kesänä! Joo, makean ja suolaisen liitto ei petä koskaan :). Kunhan salaatit ja päivän muut ruokailut ei jää liian keveiksi, niin salaatit on loistava tapa syödä värikkäästi ja nopeasti tai hyödyntää jämiä tyylikkäästi :D. Tuota sun salaattisuosikkia pitänee kokeilla :)

    VastaaPoista