lauantai 13. elokuuta 2016

Aamupalakokkailuja osa 2

Varsinkin viikonloppuaamuisin haluan rikkoa arkiaamujen rutiineja. Aloittaa aamu kahvilla ennen aamupalaa, juoda kahvia rauhassa pitkän kaavan mukaan ehkä kaksikin kuppia, syödä  lempisarjaa Netflixistä katsellen ja valita muutakin suuhun laitettavaksi kuin puuroa. Joskus aamukahvi tuntuu suorastaan kaipaavan jotakin kaveriksi.

Aamupalakirjasta on löytynyt kivoja vaihtoehtoja joko aamulla tai edellisiltana aamua varten kokattavaksi. Aiemmista kirjan reseptikokeilusta on täällä. Nyt esittelen kaksi lisää, joissa molemmissa banaani näyttelee pääosaa.

Banaaniletut


Aamupalakeksit



Maukasta viikonloppua kaikille!

- Katja


6 kommenttia:

  1. Anonyymi8/13/2016

    Sitä samaa sinullekin! <3

    Banaaniletut ovat varma valinta piristämään aamuja.

    Mun lempiaamupala on kanelinen omenatuorepuuro, joka on koristeltu mantelirouheella. Nappivalinta kahvikupillisen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Keksit kuulostavat hyviltä, mutta maistuvatko ne samalta kuin banaanilätyt? En ole yhtään tykästynyt banaanilättyihin, vaikka yritin niitä useamman kerran syödä, en tiedä, miksei ne vaan maistu :(

    VastaaPoista
  3. Eivät maistu samalta, kaurahiutaleiden maku tulee vahvasti niissä läpi, toki banaanikin maistuu. Mieskin tykkäs niistä, vaikka vähän etukäteen epäilin :D. Onneksi kaikesta ei tarttekaan tykätä <3

    VastaaPoista
  4. Anonyymi8/16/2016

    Kanelinen omenatuorepuuro:

    •1dl ruishiutaleita (kaurahiutaleet käyvät myös)
    •2dl (rasvatonta) luonnonjogurttia
    •omena
    •hunajaa n.1rkl (mikäli kaipaa makeutta)
    •kanelia 1tl

    Valmistus:
    1. Mittaa ruishiutaleet ja jogurtti kulhoon.
    2. Kuori ja pilko omena pieniksi paloiksi. Halutessasi jätä muutama lohko annoksen koristelua varten pilkkomatta.
    3. Lisää astiaan omenanpalat, kaneli ja hunaja
    4. Sekoita hyvin
    5. Kaada tuorepuuro jälkiruokakippoon ja koristele se jäljelle jääneillä pilkkomattomilla omenanlohkoilla, mantelirouheella ja ripauksella kanelia.

    Tuorepuuron voi tehdä jo illalla valmiiksi tekeytymään jääkaappiin aamuavarten, jolloin se on nopeasti nautittavissa. :) Puuro maistuu myös hyvältä vasta aamunakin tehtynä, joten valmistusajankohdalla ei ole väliä.

    Kerro ihmeessä mitä pidit, jos kokeilet kys. aamupalaa (miksei tämä menis7 myös vaikkapa iltapalasta). :)

    VastaaPoista
  5. Tämä menee kyllä kokeiluun! Joskus opiskeluaikana kokeilin raastettua omenaa kaurapuuron joukossa kera kanelin ja se oli todella hyvää, toden en epäile tätä reseptiä :). Kerron kokeilustani sitten!

    VastaaPoista