maanantai 29. helmikuuta 2016

Arkeen tai juhlaan keväistä kanaa ja bataattia uunissa

Viikonloppuna täytin kauan odotetun (ja pelätyn) 30 vuoden. Juhlin niitä varsinaisesti vasta myöhemmin, mutta tokihan tein vähän parempaa ruokaa viikonlopulle. Loppujen lopuksi totesin aterian paitsi hyvän makuiseksi, ja monipuoliseksi,  myös helpoksi ja nopeaksi, joten tein uuden satsin heti seuraavana päivänä :D


Kuva ei kyllä ole tälle annokselle eduksi, mutta idea tulee varmasti esille. Perjantain ja lauantain ja seuraavien päivien jämädinnerinä siis pekoniin käärittyä kanaa, appelsiinijogurttikastiketta, mango-paprikasalaattia sekä bataattiranskalaisia.

Maustamattomat kanat käärin pekonisiivuihin, yksi per kanafilee. Muita mausteita kana ei kaivannut, pekoni toi hyvin suolan ja savun makua. Kuorittu ja tikuiksi leikattu bataatti ui hetken valkosipulin makuisessa öljyssä, suolassa ja paprikajauheessa. Sekä kanat että bataatit päätyivät samalle pellille yhtäaikaa kypsymään leivinpaperille 225-asteeseen keskitasolle. Noin 20 min kohdalla otin kanat ulos ja siirsin bataatit ylemmälle tasolle vielä 10 minuutiksi rapeutumaan hieman. Uunikeikan aikana valmistui raikas salaatti lorauksella oliiviöljyä ja limemehua. Kastike syntyi puolestaan maustamattomasta jogurtista ja appelsiinituorejuustosta.

Ehkä lasillinen kuivaa valkkaria olisi kruunannut tämän aterian, mutta vesilinjalla mentiin. Ei huono, vai mitä? :)2 kommenttia:

  1. Mä oon niin hurahtanu noihin bataatti perunoihin! Mut täytyy kokeilla tota yogurtti kastiketta kuulosti mielenkiintoselta :D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi3/06/2016

    Moi! Mua kiinnostaisi sellainen asia kuin ravitsemusterapeuttien mielipide veganismiin ja kasvissyöntiin. Olen itse nimittäin hakemassa ravitsemustiedettä opiskelemaan Kuopioon ja syön kasvispainotteisesti. Syön ns lähilihaa: omien lampaidemme lihaa sekä riistaa, kuten hirveä, jota on mailtamme metsästetty. Onko ravitsemustieteissä kasvissyöntiin joku tietty kanta ja voiko siitä olla jotakin "haittaa" jos itse terapeutti/alan ammattilainen on kasvissyöjä?

    VastaaPoista