sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Uusi vuosi 2016 alkaa… slow foodilla!

Joulupukki toi meidän perheeseen uuden tulokkaan.
Ruoanlaitossa insipiroimaan ja arkikokkauksia helpottamaan.
Ei, kyseessä ei ole oma chef, vaan Crock-Pot.
Näin sarjassamme "kun mies haluaa kokata, mutta peruspannut eivät riitä".
Riisipuuroa tulossa :). 
Tämä postaus ei ole mainos, vaan alkuun hieman epäluuloisen naisystävän hyväksyntä uudelle perheenjäsenelle. Käytännön kokeilujen jälkeen pois en tätä antaisi. Vaikka uuni tai liesi tekeekin periaatteessa samaa.

Crock-Pot on siis omalla sähkövastuksella toimiva haudutuspata, joka kypsentää ruoan hitaasti ilman pohjaan palamista ja ylikuohumista.  Vähemmän tiskiä, vähemmän ajanviettoa keittiössä, vähemmän ruoanlaitossa kiinni olemista. Ja mikä parasta, se on saanut miehen innostumaan ruoanlaitosta enemmän.  Olemme kokeilleet erinomaista tomaattista kanapataa (luut irtosivat helposti lihasta ja kana suorastaan suli suussa), karjalanpaistia, kinkkua, porsaan sisäfilettä… Vähän haastavampia lihapalojakin pystyy nyt hyödyntämään enemmän. Osa kokeiluista on ollut heti nappisuorituksia, osa vaatii vielä hiomista. Riisipuuroa teemme jo kolmatta kertaa, sen verran kätevää on useampi litra valmistaa arkipäiville nautittavaksi.

Kolmesta tunnista kahdeksaan tuntiin on Potimme hiljaa itsekseen ruokaa valmistanut. Sen voisi jättää itsekseen työpäivän ajaksi hauduttamaan, mutta toistaiseksi on jompi kumpi meistä ollut kotona, varmuuden vuoksi. Eivätkä ainekset vielä ainakaan ole itsekseen pataan hyppänneet, eli toistaiseksi emme ole itseämme tyhjäksi tehneet keittiöhommissa :D. Quick foodeja, pikaisia ruokiakin, siis edelleen tarvitaan kiireisimpinä päivinä. Tähdesalaatteja on tullut viime päivinä paljon harrastettua, samoin tortilloja, joiden sisään voi heittää vähän vaikka mitä. Arki alkaa jälleen, joten on aika palauttaa mieleen hyviä ideoita fiksun arkikokkaamisen avuksi.

Kokkasit sitten hitaasti tai nopeasti, hyvää alkanutta vuotta 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti