sunnuntai 30. elokuuta 2015

Syksy tulee - oletko liian valmis?

Kesälomat ovat loppu, koulut ja tarhat alkaneet ja arki lähtenyt rullaamaan kohti viileneviä kelejä ja pimeneviä iltoja. Syksy on monelle uuden aloittamisen aikaa. Kesän jälkeen muutetaan, remontoidaan asuntoa, ilmottaudutaan kansalaisopiston kursseille tai lähikoulun jumppatunneille, uusitaan vaatekaappia, ryhdytään vetämään työpaikalla projekteja, dietataan ja suunnitellaan joulua. Joku toinen puolestaan masentuu lehtien varisemisen myötä. Se, mikä ainakin on varmaa, on flunssakauden alkaminen. Yksi toisensa jälkeen yskii ja niiskuttaa töissä ja kaupassa ja porukkaa lakoaa elo-syys-loka-marras-joulu-akselilla kerran tai useammin petipotilaaksi. Valkosipulia ja inkivääriä, sinkkiä ja ceetä, deetä ja teetä, glutamiinia ja chiliä, pölyä ja bakteereita tarjotaan vanhan vaarin varmuudella ja viisaudella vaivoja helpottamaan ja sairastumiselta suojaamaan.

Lähde:valkosipuli.fi

Voi olla perää ja lumevaikutuskin on joskus räkätautia parempi vaihtoehto. Kuitenkin ennen kuin ryhdytään pää kolmantena jalkana ja Visa savuten haalimaan kaappeihin purkkeja ja pillereita, kehottaisin lukemaan tämän postauksen neljä ensimmäistä riviä uudelleen. Voisiko flunssalla ja touhottamisella olla yhteyttä keskenään? Entäpä touhottaminen yhdistettynä kesän jäljiltä unohtuneisiin arkiruokailu, -liikunta ja -unirutiineihin? Mitäs sanoisitte yhtäkkiä kohoavien stressilevelien vaikutuksesta lomalla levänneeseen mieleen ja kehoon?

En kiellä, etteikö erilaisilla vitamiini- ja maustekomboilla olisi vaikutusta ja etteikö niitä saisi kokeilla. Toki. Mutta uskallan kuitenkin väittää, että vähemmillä lisukkeilla pärjää, kun on perusasiat kunnossa. Ja ehkä se ei maata kaada, jos kerran syksyssä viikon tai pari viettää vähän rauhallisempaa eloa ja tutustuu vaikkapa television uutuussarjoihin, radiohitteihin, paljon kehuttuihin kirjoihin ja viettää hyvällä omallatunnolla facebookissa reilusti aikaa. Ehkä se on ihan normaalia. Sitä touhotusta kun ehtii sitten myöhemminkin jatkaa. Jos nimittäin vielä on halua ja tarvetta ;)

Lähde:Aminan sarjakuvablogi


Näin Venetsialaisviikonlopun jälkeen voi oikeasti sanoa syksyn todella alkaneen. Hyvää syksyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti