tiistai 9. huhtikuuta 2013

Hyvän syömisen ja tasapainoisen arjen ryhmä

Klinikallemme on tullut palautetta tammikuussa käynnistyneestä painonhallintaryhmästämme. Osa positiivista ja tervetulotoivotuksin varustettua, osa ihmettelevää. Syömishäiriöiden hoitoa ja painonhallintaa samassa paikassa on kyseenalaistettu. Jos syömishäiriötä sairastava mielletään automaattisesti alipainoiseksi ja painonhallinta aktiiviseksi laihduttamiseksi, on ristiriita ymmärrettävissä. Näin ei kuitenkaan ajatella meillä.

Kuva: Syömishäiriöklinikka /Ulla Nikula
(PS. Kuvan henkilöt eivät liity asiayhteyteen. :)Kuvaavampi nimi painonhallintaryhmälle olisi kenties ollut “Hyvän syömisen ryhmä” tai “Tasapainoisen arjen ryhmä”. Ryhmästä kuitenkin tuli painonhallintaryhmä, sillä muilla nimiehdotuksilla olisi ollut suurempi riski siihen, että varsinainen kohderyhmä hukkuu.

Mielekäs ja tasapainoinen arki, keho, mieli ja syöminen ovat kaikkien saavutettavissa, riippumatta lähtötilanteesta. Kaikkien potilaidemme ja asiakkaidemme kanssa sivutaan samoja teemoja: suhtautumista syömiseen ja liikkumiseen, minäkäsitystä, itsetuntoa, elämänhallintaa. Meiltä ei siis saa ohjeita laihdutuskuureihin tai pikadieetteihin, vaan ohjeet pysyviin elämäntapamuutoksiin. Ja ne sopivat kenelle tahansa, koosta riippumatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti