keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Päivän vinkki: Tee itsellesi hyvä teko

Syöminen on konkreettisen ruoan lisäksi myös mm. käsitystä itsestä ja omasta arvosta. Syömistavat voivat paljastaa sen. Liian paljon tai vähän, yksipuolisesti tai rajoitetusti, kaaosmaisesti tai tiukan kontrollin alaisesti syövä voi ajatella olevansa muita huonompi,  tyhmä, heikko, epäonnistunut tai muuten arvoton tapaus. Itselleen hyvän salliminen voi olla hankalaa ruoan lisäksi myös muissa asioissa, esim. avun pyytämisessä ja vastaanottamisessa, kuulluksi tulemisessa, itselle tavaroiden ostamisessa, hemmolteltavana olemisessa vaikkapa kampaajalla tai hierojalla, lepäämisessä.

Vaikka jokainen on arvokas. Vaikka jokainen tarvitsee hyvää erikseen sitä ansaitsematta. Vaikka jokaisella on oikeus olla saada muilta kunnioitusta,  rakastaa ja tulla rakastetuksi, olla onnellinen.

Siksipä kehotan sinua tekemään itsellesi yhden hyvän teon oikeuksiesi mukaisesti. Jotakin, mistä olet ehkä haaveillut jo pidempään. Jotakin, mitä mielesi tekee, jotakin, mistä tiedät nauttivasi. Jotakin, mitä ei tarvitse perustella tai ansaita, ei selitellä tai erikseen anoa.

Ja tee se tänään.

2 kommenttia:

  1. Sain hieman samanlaisen vinkin personal traineriltani, kun kerroin työstressistä, rahahuolista, painon kertymisestä ja muista aiheista ja hän kysyi, että hemmottelenko koskaan itseäni, vaikkapa hieronnalla tai muulla vastaavalla. Olin kieltämättä yllättynyt. Ajattelin että eikö tällaisesta 110 kiloisesta naisesta näy että elämä olisi pelkkää hemmottelua :) Mutta eihän se oli. Se on työtä, yrittämistä, laihduttamista, huonoa omatuntoa. Harvemmin ihan puhdasta hemmottelua, joka ei liity ruokaan tai viiniin. Otin vinkin vastaan ja taidan varata itselleni kasvohoidon tai hieronnan. Olen itseni tärkein tyyppi!

    VastaaPoista
  2. Totta! Sinä itse olet arvokas. Mahtavasti ohjeistettu ja sinulta hienoa tarttua ohjeeseen! Hemmottelua on tosiaan muukin kuin vain ruoka ja varsinkin syömiseen liittyvissä elämäntapamuutoksissa on vanhoille tavoille ja tottumuksille löydettävä uusia vaihtoehtoja, jotta muutos kestää. Kasvohoidosta tai hieronnasta ei pitkälläkään aikavälillä ole haittaa, päinvastoin :)

    VastaaPoista