keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Arki(loma)kokkailuja

Värikäs ja maukas ruoka-teema jatkuu. Jaan teille tämänpäiväisen ruokavinkkini, joka oli a) nopea b) edullinen c) värikäs ja d) maukas. Mainio ruoka arkeen siis :)

KOOKOS-KANAKASTIKE JA PASTA

Kanapihvejä (valmiiksi maustettuja),  paprika, kevätsipulia, kookosmaitoa (tai jogurttia), pastaa ja ananasta

Pilko kanapihvit ja kasvikset, avaa kookosmaitopurkki, valuta ananaksesta mehu (ja anna miehelle juotavaksi, koska se tykkää siitä :) ).

Paista öljyssä kanat ja kasvikset

Lisää kookomaito ja anna hiljalleen porista. Keitä sillä välin pasta.

Tee salaatti ( tai hyödynnä edellispäivän jämiä). Lisää ananas salaattiin tai kanakastikkeen joukkoon.

Asettele lautaselle itsellesi sopiva annos, lisää salaatiin vaikka loraus öljyä tai heitä pähkinöitä joukkoon,  ja nauti!

Lisää väriä elämään: nauti jälkiruokana marjoja ja hedelmiä 


Siinä valmistui hyvänmakuinen arkiruoka, josta jäi seuraavallekin päivälle evästä töissä tai kotona syötäväksi. Suosittelen kokeilemaan! Kastiketta voi tuunata vaihtelemalla kasviksia, nestettä ja kanan sijasta voi käyttää hyvin lihaa, kalaa tai papuja. Inkivääri esimerkiksi sopisi oikein hyvin ja erilaiset pippurit mausteeksi. Al naturel kanat voi marinoida itse etukäteen haluamallaan tavalla tai lisätä mausteet vasta pannulla. Suolaa ei tähän versioon tarvinnut lisätä, kun kanoissa oli jo valmiiksi mausteseos päällä ja voimakkaan makuiset kasvikset ja neste toivat lisämakua kastikkeeseen.

Tällä viikolla luvassa vielä ainakin toivepostausta minun ruokapäivästäni. Jos tulee mieleen muita postaustoiveita, laittakaa ideoita kommenttikenttään, kiitos! :)

- Katja


1 kommentti:

  1. Anonyymi7/07/2016

    Hyvältä näyttää! Nopeat ja helpot ruoat ovat arjen pelastus. Varsinkin kun tekee isomman annoksen kerrallaan, niin riittää vielä seuraavalle päivälle. :)
    Odottelen jo ruokapäiväkirja aiheista postausta. :D

    VastaaPoista