tiistai 4. lokakuuta 2016

Sushia ja korvapuusteja

Tänään valmistimme potilaiden kanssa lounaaksi itse sushia. Koska olimme suurin osa aloittelijoita sushin teossa ja yhdelle sushi oli täysin uusi tuttavuus, hyödynsimme Blue Dragonin Sushintekopakettia, jossa tulee mukana sushirullien käärimistä varten bambumatto, sushiriisit, riisiviinietikka riisin maustamiseen, syömäpuikot, leväarkkeja, soijakastiketta ja wasabia. Yhdessä pakettissa tulee tarvikkeet 2 henkilön ateriaa varten. Paketissa tuli kaksi sushireseptiä, lisäksi hyödynsimme reseptejä täältä ja täältä. Teimme kolme erilaista sushiversiota. Erikseen ostimme inkiväärilastuja, lisäwasabia (paketin versio oli aika mieto ja sitä oli vähän, ainakin wasabin ystävien mielestä, lisäwasabi siis tuli tarpeeseen :D) sekä rullien sisälle laitettavaksi avokadoa, kurkkua, majoneesia, katkarapuja sekä graavilohta.

Vaikka kokemusta oli lähinnä nolla, selvisimme todella kympin arvoisesti sushin teosta. Loppujen lopuksi sushin teko sinällään ei ollut työlästä, suurin työvaihe oli riisin keitto. Riisi piti ensin liottaa, sitten keittää, sitten maustaa ja sitten jäähdyttää. Tiedämme ensi kertaa varten, että riisin valmistus on todella aloitettava paljon aiemmin kuin muiden ainesten esivalmistelu. Vaikka mekin aloitimme siitä ensin, venyi arvioitu ruokailun aloittaminen kevyet 45 min... :D Onneksi lopputulos miellytti, vaikka wasabin ystävät eivät saaneetkaan kaipaamiansa aivotuntemuksia (tiedättekö sen poltteen, joka leviää äkillisesti nenään ja sieltä koko päähän). Sushin teko on siis ensi kerralla lasten leikkiä ja voimmekin siirtyä kikkailemaan muilla raaka-aineilla ja sushiversioilla, vaikka uramakeilla eli "nurinpäin" oleville susheille, joissa riisi on ulkopuolella ja merilevä sisäpuolella.Lohinigirit 
Katkarapu-Kaliforniarullia

Lisää kuvateksti

LohimakitJa koska on kansallinen korvapuustipäivä, söimme välipalaksi tietysti korvapuustit ja lasit maitoa. Pullissa oioimme, ne oli valmistanut Fazer-kahvila Kulma :)


Päivän lopputulos: Sushi on hyvää ja suosittelemme sen tekoa itse tai valmiina. Hyvää Korvapuustipäivää kaikille!

-Katja
5 kommenttia:

 1. Miekin olen maistanut itsetehtyjä susheja kahdesti ja ne on ihan hyviä :) En varmaan söisi valmiita, koska haluan nähdä, mitä niihin laitetaan :D

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10/05/2016

  Olittepas ahkeria potilaiden kanssa, kun teitte itse vähän haastavampaa ruokaa. Varmasti maistui hyvältä, varsinkin kun olitte nähneet aterian eteen vaivaa. :)

  Yllätyin positiivisesti eilen, kun kodin täytti valtavan hyvä tuoksu. Pikkusisko leipoi korvapuusteja. <3

  Ps. En ole vielä ihan vakuuttunut tästä blogisi uudesta ulkoasusta, mutta ehkä jotenkin on helpompi tukeutia siihen vanhaan, kuin sopeutua uuteen. ;)

  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10/05/2016

  *tukeutua

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteesta! Nykyinen ulkoasu on vain tilapäinen, palaan vanhaan, kunhan saan pari teknistä asiaa kuntoon :)

  Välillä on kivakin tehdä ruokaa ulkona omalta mukavuusalueelta. Onneksi oli aikaa ja joustava päivän aikataulu, samaa kun ei voi aina sanoa arjessa tavallisesti :D.

  Oi korvapuustien tuoksu on yksi parhaimmista tuoksuista maailmassa! Jotenkin kotoisaa ja jo tuoksu tuo mieleen rakkauden, korvapuustien teko on mielestäni hyvä tapa osoittaa välittämistä <3

  VastaaPoista